TAE BO - Kick aerobic

Basic + body sculpting and streching. Odavno je vrlo popularan u svetu, a sada je dostupan i kod nas! Obuhvata izvodjenje ručnih i nožnih tehnika borilačkih veština, kombinovanih u jednostavnim BASIC koreografijama čime se postiže muskulatorni tonus celog tela.

Sam akcenat na borilačkim veštinama utiče na psihu, jer nakon treninga samopouzdanje dostiže viši stepen. Namenjen je polaznicima svih nivoa aerobne izdržljivosti, a koreografije su prilagodjene svim vežbačima.

Poboljšava se koordinacija tela, podižu aerobna izdržljivost i funkcionalne sposobnosti uz smanjenje viška kilograma. Završna faza treninga je streching tj. istezanje, razgibavanje i relaksacija celog tela (body relax). Rezultati: mišići koji su bili pod naponom se opuštaju, izdužuju, dobijaju elastičnost i vretenastu strukturu, a relaksacija reguliše rad srčanog mišića.

Tae bo je intenzivan i dinamičan program, namenjen dobro utreniranim vežbačima. Uz glasnu brzu i intenzivnu muziku dolazi do sagorevanja masnih naslaga, oslobađanja viška energije kao i do poboljšanja sveukupnog raspoloženja.

Ovo je trening za poboljšanje funkcionalnih i motoričkih sposobnosti. Akcenat je na poboljšanju i unapređenju rada kardio - respiratornog sistema, redukciji potrošnog masnog tkiva, unapređenju mišićnog tonusa.

Intenzivan trening sadrži zagrevanje, glavni deo tae bo vežbanje, parterne vežbe snage i istezanje. Ova aktivnost je popularna i kod muškaraca.