Mix Aerobic

Vrsta intervalnog treninga koji je sve popularniji. Najrazličitiji oblici vežbi namenjeni sticanju kondicije. Vežbanje ovom vrstom treninga je veoma intenzivno i utrošak kalorija je veći nego kod klasičnog aerobika. 

Optimal workout kao intervalni trening postaje veoma popularan zbog svoje raznovrsnosti, vežbama se obuhvataju sve mišićne partije, i velike i male, a veća je efikasnost kod gubljenja težine. Koristi se i dodatno opterećenje za ruke i noge.

Vežbanje sa dodatim opterećenjem je efikasnije u smislu jačanja muskulature prvenstveno ruku i ramenog pojasa, trupa i nogu, kao i povećanje fleksibilnosti i gipkosti. Telo postaje zategnuto, snažnije i lepo oblikovno. Program srednjeg intenziteta, koji se odnosi na kombinaciju jednostavnih pokreta i vežbi oblikovanja tela.Ovaj program je namenjen osobama koje počinju sa vežbanjem i koje žele da redukuju masno tkivo.

Program je osmišljen tako da kroz ceo sat vežbanja uz muiku bržeg ritma i na zabavan način sagorevate masne naslage.

  • WARM UP zagrevanje, čime se priprema telo za kondicioni trening. Trajanje od 5 do 10min.
  • CONDITIONING glavni deo časa čime se postiže poboljšanje aerobne izdržljivosti, pri čemu se uključuju i vežbe za zatezanje i oblikovanjetela kako za stomak zadnjicu, leđa, ruke, a sve u zavisnosti od toga kako je trener osmislio čas. Tajanje od 20 do 40 min.
  • COOLDOWN nakon kondicionog treninga obavezno je smirivanjei istezanje tela. Trajanje 2 do 5 min.

Prednosti: Namenjen je osobama koje vole dinamičan trening uz muziku, i koje žele promenu na svom telu u smislu oblikovanja, potrošnje kalorija, razvoja psihofizičkih funkcija kao i održavanju već postignutih.

Mane: Ne mogu ga upražnjavati osobe sa zdravstenim problemima, naročito sa hroničnim tegobama kardiorespiratornog i koštanog-zglobnog sistema. Takođe nije za one koji ne vole glasnu muziku, naporan rad i intezivno znojenje!!!

Predstavlja kombinaciju nekoliko vrsta aerobnih treninga. Najčešće se kombinuju elementi iz Aerobica, Tae-boa, Hi Low-a i ostalih aerobnih elemenata.